Theater & muziek

Hans Elbersen regisseerde ruim 20 jaar jaar vele amateurverenigingen, (muziek)theaterproducties, voorstellingen en concerten in de regio ZO Groningen en Drenthe; naast projecten van externe opdrachtgevers (w.o. 'Occis', 'Herstel van de Toekomst', 'Scènes uit het leven van Mozart' en 'Anatevka') maakte hij eigen producties onder de vlag van zijn Stichting Amuse Theaterproducties:

  • 'Gesmolten Hart' (The American Dream, Edward Albee), eenakter
  • 'Burgermans Bruiloft' (naar Bertolt Brecht) met liederen van Kurt Weill, zangers en Ensemble Amuse, muziektheater
  • 'Wat u wilt' (As you like it, Shakespeare)
  • 'Het Bloedbad van Bourtange' (naar Het Bloedbad van Pendon, Alan Ayckbourn) met muzikaal Ensemble Amuse
  • 'Schrijf me in het Zand' (Inez van Dullemen) 

Daarbij kiest hij graag muziektheater als vorm en begeleidt de spelers vanuit hun eigen kracht: elke acteur is uniek en een rijke bron, die kan worden aangeboord. Het vermogen tot improvisatie is essentieel voor een acteur en in iedereen van nature aanwezig. Improviseren doe we immers allemaal, de hele dag door, een leven lang..  Elke situatie, elke scène, elke tekst, elke tegenspeler wordt een aanbod, waarop ieder vanuit zijn/haar  eigenheid en emotie van het moment reageert ! 

Zijn voorstellingen zijn beeldend, muzikaal en doordacht, met zeggingskracht en humor.

Ook al werd hij 70 in 2023, Hans is waar hij kan nog steeds actief als acteur, componist/tekstschrijver, regisseur en/of artistiek leider. 

Ook heeft hij nu meer ruimte voor zijn eerste en levenslange passie: muziek.. Sinds 2018 als lead-gitarist en zanger verbonden aan de Oldambt Blues Company, boorde hij in de Corona-periode oude bronnen aan: met muzikanten uit Hilversum e.o., met wie hij in de '80-er jaren optrok, vormde hij de coverband Nick Nilov's Blue Train ('blues & beyond') en met gitarist/compnist Piet van Zanten uit de band Amsterdamse band Whirligig - ook al uit de jaren '80 - maakte hij twee albums met nieuwe opnamen van de songs van toen:     

  • Double Dutch Treat (release April 2023)                                                                                              
  • Forgotten Songs (release November 2023)                                                                                       
  • De albums zijn te beluisteren op dverse social media platforms, w.o. Spotify en YouTube: zoek via Internet of kijk op: elberzant.hearnow.com
Hans inhuren