Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Over Hans Elbersen

Van Amsterdam naar Groningen

Hans Elbersen (1953) bracht zijn jeugd door in Amsterdam en was hier actief als zanger, muzikant en acteur. Hij verhuisde in 2001 naar Wedde in Zuid-Oost Groningen. Sindsdien heeft hij hier zijn sporen in het culturele veld nagelaten als theatermaker, regisseur en producent.

Theatermaker

In 2007 richtte Hans Theatergroep Amuse op, een leer/spelproject voor amateurs uit de regio, waarvoor hij tussen 2008 en 2012 vier theaterproducties op locatie regisseerde. Hans werkte mee aan diverse culturele projecten in de regio, was artistiek leider van de grote muziektheaterproductie ‘Occis’ en van het Theater & Muziekfestival ‘PRoost!’. Hij regisseerde in de periode 2011-2014 o.a. amateurspelers in ‘Herstel van de Toekomst’ en drie opera’s van Albert Lortzing (Zar und Zimmermann, Der Wildschütz en Scènes uit Mozart’s Leven) voor resp. Muziektheater De Kanaalstreek en Stichting Noordelijk Muziektheater.
 

Huidige diensten

 
 

Fondsenwerving & projectleiding

CommunArt Projectenbureau is sinds 2010 gestart als dienstverlenend bedrijf voor de kunst- en cultuursector. Hans is hiermee o.a. actief in de regio Zuid-Oost Groningen als project(bege)leider en fondsenwerver voor instellingen, festivals, evenementen en theaterproducties.

Van 2012-2017 was Hans o.m. hoofd van de Algemene Muziekschool Oost Groningen, en begeleidde de overgang van die instelling naar Cultuurhuis De Klinker. Hij was daarnaast in 2015 en 2016 projectleider en fondsenwerver van het Tellerlikker Festival, een culturele en culinaire markt voor Oldambt, i.s.m. De Stichting Marketing Oldambt en De Klinker.

Voor Oldambt Cultuur was Hans projectcoördinator van het kunstevenement Rondom Waalkens. Sinds 1 januari 2018 is hij voor Oldambt Cultuur zakelijk coördinator van het project ‘A7 wordt Art7’ (zie oldambtcultuur.nl).
 

Meer informatie

Regisseur

Hans Elbersen deed in 2017 regie voor de concertvoorstelling ‘Passie & Romantiek’ van Stichting Sarastro (oktober-december 2017) en regie van de musical ‘Anatevka’, een samenwerkingsproject van Vereniging Muziektheater Stadskanaal en Vereniging Pro Burletta uit Hoogezand (februari/maart 2018), beide met vele amateurspelers en –zangers onder professionele begeleiding en met professionele musici (zie stichtingsarastro.nl).

Hans regisseerde voor vier spelers van Theatergroep Amuse de eenakter ‘Bezoek’ van Rogier Schippers voor het Eenakterfestival ’30 Minuten Los’ en stond in de eindronde in Theater Van Beresteyn.
 

Hans inhuren

 
 

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren